Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w czosnkowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
czosnek 3-4 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w czosnkowej panierce

Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Jajka rozbełtać. Czosnek wycisnąć i wymieszać z bułką tartą. Plastry mięsa obtaczać w mące, zamaczać w jajkach, a następnie obtaczać w czosnkowej bułce tartej, kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 02.07.2013 22:28
Takie też z pewnością by mi smakowały.
Weronika_eM 15.02.2012 22:03
lubię takie
tom 14.02.2012 14:32
inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak