Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
mąka ziemniaczana 1/2 kg
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski ziemniaczane

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ugotowane, ostygnięte ziemniaki mielimy przez maszynkę do mięsa. Do zmielonych ziemniaków dajemy żółtka, mąkę i zagniatamy ciasto ziemniaczane.Z przygotowanej masy ziemniaczanej formujemy kulki. W garnku gotujemy wodę z 1/2 łyżką soli. Jak woda będzie się gotować to wrzucamy zrobione kluseczki. Jak kluski wypłyną na wierzch to gotujemy je ok. 3 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 10.02.2014 15:57
tez takie robię,pycha
Katarzyna59 01.07.2013 07:55
fajne kluseczki
Grazyna0211 30.05.2013 17:01
bardzo lubimy takie kluski
MagdaXXX 16.01.2013 19:20
często robię
Anna138 02.06.2012 22:37
smaczne
RenataZ-et 13.03.2012 11:41
coś pysznego :)
IKrakowianka 16.02.2012 20:06
super kluchy :D
MAR3STA 16.02.2012 17:24
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak