Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffinki kakaowe z budyniem i cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 1,5 szkl.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier drobny 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 1-2 szt.
olej roślinny 0,5 szkl.
cukinia 1 szt.
budyń czekoladowy 2 łyżki
kakao 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Muffinki kakaowe z budyniem i cukinią

Cukinię obrać, zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczek. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do cukinii. Połączyć. Dodać cukier, jajo, olej, budyń, kakao oraz sól. Wymieszać. Napełnić formę do muffinek. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku do pół godz. Po czym wyjąć, posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 14.07.2012 21:55
pycha
edi 23.02.2012 11:05
super:) uwielbiam wszystko co jest kakaowe:)
cooleczka 15.02.2012 17:45
brzmi i wygląda pysznie
msmariusz 14.02.2012 14:50
uwilbiam muffinki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak