Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 60 dkg
pieczarki 4 szt
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 dkg
majeranek 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z pieczarkami

Mięso pokroiłam na plastry i dość cienko rozbiłam. Posypałam solą, pieprzem i majerankiem. Na każdym plastrze położyłam cienki plasterek wędzonego boczku, pokrojony w paski kapelusz pieczarki i trochę piórek cebuli. Zawinęłam ciasne rolady i położyłam na patelni z rozgrzanym olejem złączeniem do dołu- wtedy się nie rozpadają. Do smażenia dodałam pokrojoną cebulę i pokruszone suszone pieczarki. Zrumieniłam z każdej strony, podlałam nieco wodą i dusiłam pod przykryciem, dolewając wody co jakiś czas.
Sos zaciągnęłam płaską łyżką mąki skrobiowej rozrobioną z zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 23.04.2013 13:47
lubię takie jedzonko :-)
alaaa 22.07.2012 22:24
fajny smak mają robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak