Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza margritta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukie 1 łyżeczka
sól do smaku 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
drożdże 2 dag
mąka 50 dag
pomidor 50 dag
mozzarella 25 dag
bazylia świeża
oregano
tłuszcz do formy
boczek
cebula biała
papryka czerwona
woda letnia 1,5 szklanki
parmezan 4 starty

Przepis i sposób przygotowania na: pizza margritta

Mąkę przesia przez sito do miski dodac oliwe i sól.
Cukier i drożdże roztopic w szklance letniej wody.
Wszystko wlac do miski i wszystko wyrobic na gładkie ciasto. Miskę przykryc i odstawic na 30 min w ciepłe miejsce do wyrosniecia.

Ciasto wyjac i rozwałkowac wlorzyc na na posmarowaną blache pomidory pokroic w kostke mozzarelle i boczek pociac w paski bazylie oplukac i posiekac mozna dodac papryke i cebule jak kto lubi wlozyc skladnikki na ciasto posypac przyprawami i parmezanem piec w temp 180-200 25 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 31.03.2012 23:39
bogata ta margritta, wyglada smacznie
Justyna Jussstiii 19.02.2012 15:37
super
IrenaM 14.02.2012 10:54
pysznie wygląda
treonina 14.02.2012 10:12
domowa jest zawsze smaczniejsza, a ta wygląda znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak