Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
żółtko jajek 3
wódka 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypania
cukier waniliowy do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Chrusty

Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy na jednolite ciasto. Przygotowane ciasto odstawiamy na 30 min. do lodówki. Po tym czasie ciasto wyciągamy, cienko wałkujemy i kroimy w paski. Każdy pasek na środku przecinamy. Jeden koniec paska przeciągnąć przez przecięty środek i formować chrust. Na rozgrzanym oleju piec na złoty kolor. Wystudzone posypujemy pudrem wymieszanym z mielonym cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 09.02.2016 10:39
idealne na karnawał
ben-ka 14.04.2013 16:03
Są takie smaczne a ja tak rzadko je robię.
mirosława4 05.03.2013 16:30
do kawki jak znalazł :)
Łukasz15 14.07.2012 20:20
smaczne
jeta72 15.03.2012 14:49
pychotka!!!
Aneta41 09.03.2012 14:06
pyszota
MAR3STA 16.02.2012 17:25
oj dzisiaj to ich sporo zjadłam;)
msmariusz 14.02.2012 14:52
robiłam dziś, pysznie
Karolcia12 14.02.2012 11:12
zjadłoby się troszkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak