Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
pieczarek dużych 6
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy, zdjemujemy skórkę z kapeluszy i ucieramy na tarce z grubymi oczkami.
Krok 1 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto
2
Mięso dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa z grubymi otworami.
Krok 2 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto
3
Pieczarki dusimy na łyżce masła - lekko doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto
4
Ostudzone pieczarki dodajemy do zmielonego mięsa, wbijamy jajko i dodajemy 3-4 garstki bułki tartej.
Krok 4 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto
5
Całość doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem - dokładnie mieszamy. Dzielimy mięso na 6 częśći, formujemy płaskie ktoleciki, do środka wkładamy kawałek mięsa i wszystko dokładnie zagniatmy w podłużnego kotleta.
Krok 5 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto
6
Kotleciki smażymy po obu stronach na rumiano.
Krok 6 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto
7
Podajemy na obiad.
Krok 7 - Drobiowe kotlety z pieczarkami i masłem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.09.2015 14:47
smaczny obiad
pacpaw 05.12.2012 21:02
świetny przepis na taki normalny, smaczny obiad
Sroczka 14.02.2012 11:07
Lubię takie kotleciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak