Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nocą marynowany

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt ( 2 kg )
soli 1 łyżeczka
sosu chili słodko pikantnego 3 łyżka
marynaty w stylu chińskim 3 łyżka
marynaty w stylu tajskim 3 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczka
sok ananasowy 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nocą marynowany

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Umieścić go w misce, dodać wszystkie przyprawy, chwilę mieszać rękami.
Tak przygotowanego kurczaka przełożyć do naczynia z pokrywką ( ja użyłam pojemnika próżniowego ), zalać powstałym sokiem.
Przykryć pojemnik z kurczakiem, użyć pompki do odessania powietrza i wstawić do lodówki na noc.
Na drugi dzień przełożyć kurczaka na blaszkę do pieczenia, wlać sok i piec 1 godzinę w 170 sopniach.
Podawać z dowolnymi dodatkami ( ja miałam ziemniaki i surówkę z marchewki i jabłka ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 20.05.2012 21:51
Fajny pomysł na marynatę, pikantnie i bardzo aromatycznie! Super!
cukiereczek 18.02.2012 08:02
pycha
treonina 14.02.2012 10:12
pycha! spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak