Klopsiki w sosie koperkowym

Klopsiki w sosie koperkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • bułka tarta

    100 g
  • jajka

    3 szt
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • słodka śmietana

    200 ml
  • koperek

  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie całe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka i bułkę tartą. Do garnka lub głębokiej patelni wlewamy wodę, dodajemy liść, ziele i wegette i zagotowujemy. W międzyczasie mięso doprawiamy i formujemy kulki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy na nie za dużym ogniu około 10 minut. Dodajemy koperek i chwilę gotujemy, zagęszczamy sos śmietaną i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Jeżeli sos jest za rzadki możemy zagęścić odrobiną rozrobionej mąki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia47-47

26.10.2011 11:21
pychota

Tika4444

23.02.2011 10:07
super pulpety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat