Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki królewskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule 2
ser pleśniowy 150 g
zielona papryka 1
oliwki 0,5 szklanki
patyki do szaszłyków 2
pieprz szczypta
schab pieczony 5 (plasterki)
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki królewskie

Cebulki obieramy z łupiny.Kroimy w krążki i smażymy na rozgrzanej patelni na 1 łyżce oleju tak tylko,żeby zeszklić cebulkę.Paprykę kroimy w dość dużą kostkę,tak żeby można było ją nabić na patyk.Tak samo kroimy schab i ser pleśniowy.Na szpikulec na przemian nabijamy pieczony schab,cebulę,ser pleśniowy i oliwki,aż dojdziemy do końca patyka. Szaszłyki posypujemy papryką i pieprzem. Przygotowane szaszłyki układamy na grillu. Grillujemy z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.02.2012 16:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak