Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone ruloniki z szynki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plasterki szynki 5 plasterków
wykałaczki 5
ser feta 100 g
koperek szczyptę
sól szczyptę
pieprz szczyptę
papryka konserwowa 1
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone ruloniki z szynki

Jajka rozkłucić w misce. Każdy plasterek szynki obtoczyć w rozkłuconym jajku z jednej i z drugiej strony. Przygotować w misce farsz farsz.Ser feta rozdrobnić widelcem,dodając 1 stołową łyżkę śmietany,odrobinę drobno posiekanego koperku i przyprawić na koniec pieprzem i solą.Odrobinę farszu nałożyć na plasterek szynki i rozsmarować. Szynkę zawinąć w rulonik.Żeby nam się nie odwinął należy przekuć rulonik szynki wykałaczką.Piec w piekarniku nagrzanym do 185 stopni 25-35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak