Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane zrazy z bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan ok1 kg
słonecznik łuskany 20 dag
cebula biała 1-2
czosnek 2-3 ząbki
twarożek ok40 dag
przecier pomidorowy
Bazylia suszona Prymat
mięta
parmezan starty garść
mąka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane zrazy z bakłażana

Bakłażany umyć,odkroić końce i pokroić wzdłuż na plastry.Obtoczyć w mące i zrumienić na tłuszczu.Odsączyć i doprawić.Cebulę posiekać,zeszklić.Połowę słonecznika zemleć w młynku do kawy,połowę pozostawić.Czosnek zmiażdżyć.Twaróg utrzeć z uduszoną cebulą,czosnkiem,słonecznikiem,ziołami,doprawić do smaku mieloną papryką.Smarować nadzieniem plastry bakłażana,zwijać i spinać wykałaczkami gotowe.Układać w naczyniu żaroodpornym i smarować przecierem pomidorowym,posypać startym serem,skropić oliwą.Piec ok pół h w200stopniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak