Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka anchois i awokado

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1
majonez 2-3 łyżki
ketchup 1 łyżka
natka pietruszki 1
Pieprz biały mielony Prymat szczypta
anchois
brzoskwinie w puszce 0,5 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka anchois i awokado

Anchois odsączyć z zalewy . Cytrynę wyszorować , sparzyć , obrać przekroić na pół i jedną połowę pokroić w plasterki . Owoce awokado umyć ,obrać i jedno pokroić na podłużne cząstki , a z drugiego łyżeczką wydrążyć kulki . Awokado obficie skropić sokiem z połowy cytryny , by nie ściemniało . Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w ósemki . Na półmisku układać na przemian kawałki brzoskwiń i awokado . Na warstwie owoców rozłożyć anchois i kulki z awokado . Sałatkę posypać białym pieprzem , udekorować kleksami z majonezu wymieszanego a ketchupem i plasterkami cytryny . Na koniec Posypać posiekaną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak