Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na słodko po szwedzku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebule 3
oliwa 1 łyżka
grzyby suszone kilka
rodzynki 3 łyżki
por 1 mały
sól szczypta
pieprz szczypta
śledzie w oleju 4 (marynowane)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na słodko po szwedzku

Grzyby namoczyć , gotować przez 20 minut , a następnie odsączyć i pokroić w paski . Śledzie pokroić na dzwonka . Rodzynki sparzyć . Cebulę pokroić w piórka . Pora oczyścić i pokroić w paski. Na patelni , na oliwie zeszklić cebulę i por . Następnie wlać dwie łyżki wywaru z grzybów i dodać grzyby oraz rodzynki . Przyprawić do smaku solą pieprzem i szczyptą cukru . Na koniec wystudzić i połączyć z pokrojonymi śledziami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak