Kompot z czereśni

Kompot z czereśni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CZEREŚNIE MYJEMY I ODRYWAMY OGONKI.
PRZYGOTOWUJEMY SŁOIKI.
WSYPUJEMY DO SŁOIKÓW OWOCE. ZALEWAMY WODĄ ZMIESZANĄ Z CUKREM ( NA 1 LITR WODY 5 ŁYŻEK CUKRU ) TAK ABY CZEREŚNIE BYŁY PRZYKRYTE. ZAKRĘCAMY SŁOIKI I PASTERYZUJEMY OK. 20 MINUT.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta_P-S

21.06.2011 18:46
a u nas teraz takie drogie

SmacznaPyza

19.02.2011 11:52
a zimą mamy lato w słoiku :-)

ewelina/bunia

06.11.2010 20:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat