Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hot dog Ewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże świeże 100 g
woda 1/2 l
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
oliwa 8 łyżek
parówki cienkie 10 szt
cebula 4 szt
ser żółty 200 g
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Hot dog Ewy

Z mąki, drożdży, wody, cukru,soli i oleju zagniatamy ciasto.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swą objętość, ciasto dzielimy na 10 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na nie za gruby placek.
Następnie na środku kładziemy parówkę kawałek sera i podsmażoną cebulkę lub inne dodatki.
Zawijamy w rulon i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Czekamy chwilę, aż podrosną.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Jak ktoś lubi, to może na wierzchu posypać tartym serem, który się zapiecze i doda lepszego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 14.06.2013 22:34
dzieciaki takie cuda uwielbiają
Ela15 28.02.2012 13:34
rewelacja
Krzysztof18
Krzysztof18 20.10.2011 13:29
wspaniałe
artur7 20.07.2011 19:48
pyszne
piotereq 17.04.2011 15:39
fajne
ZEWA 05.02.2011 19:22
moja rodzinka bardzo je lubi
Elżbieta17 05.02.2011 17:05
ciekawy pomysł
ewasylwia 25.09.2010 10:07
Fajne i całkiem inne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak