Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DUSZONA MODRA KAPUSTA

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
boczek wędzony 150 gram
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
cytryny 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: DUSZONA MODRA KAPUSTA

Kapustę przekroić na połowę i opłukać.Drobno poszatkować i przełożyć do garnka.Zalać wodą i podgotować chwilkę.Po kilku minutach dodać sól,wyciśnięty sok z cytryny (aby kapusta miała ładny kolor)i jeszcze kilka minut gotować aby była lekko twardawa.Na patelni przesmażyć pokrojony w kostkę boczek ,dodając pod koniec smażenia poszatkowaną cebulę i przeciśnięty czosnek.Kapustę odcedzić,dodać przesmażony boczek, obrane i pokrojone w kostkę jabłko oraz przyprawy.Wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.02.2014 07:28
Uwielbiam do roladek i klusek śląskich
Motorek 02.12.2013 08:58
pycha do obiadu
jeta72 10.07.2013 11:32
zjadłabym z przyjemnością :-)
barbara11561 07.05.2013 09:59
ja do każdej kapusty przesmażam boczek,ma wtedy dużo lepszy smak:)
anemon 06.05.2013 19:04
Z boczkiem to dla mnie nowość.
IZABELA29 09.04.2013 08:39
ja poproszę bez boczku
misia53 09.04.2013 01:17
różne wersje są tej kapustki , z boczkiem muszę spróbować
rjustysia 13.02.2013 22:06
Chyba jeszcze nie jadłam takiej kapusty.. U mnie w domu rodzinnym się nie robiło. Ale chętnie spróbuję zrobić.
Wacław 04.09.2012 14:06
uwielbiam taka kapustę
ben-ka 09.07.2012 00:18
uwielbiam taką kapustę.
Wojt@s
Wojt@s 25.02.2012 22:16
extra
Wojt@s
Wojt@s 17.02.2012 15:03
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak