Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk w szczypiorkowym sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
tuńczyk 1 puszka
czarne oliwki 4 dag
główka sałaty 1
pomidory 40 dag
musztarda 1 łyżka
ocet winny 3 łyżki
pęczek szczypiorku 1 pęczek
olej 10 łyżek
sól szczypta
pieprz szczypta
cukier szczypta
ogórki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk w szczypiorkowym sosie

Jajka ugotować na twardo , ostudzić obrać i pokroić w plasterki . Ogórki i pomidory również pokroić w plasterki. Sałatę porwać na małe kawałki . Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić . Oliwki odsączyć . Przygotowane składniki przełożyć do salaterki . Szczypiorek drobno posiekać . Ocet winny wymieszać z musztardą , solą , pieprzem i cukrem , a następnie dodać olej i kopiasta łyżkę posiekanego szczypiorku . Tak przygotowanym sosem polać sałatkę i wymieszać , a na koniec posypać pozostałym szczypiorkiem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 13.02.2012 19:58
fajny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak