Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryzowa z krewetkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 30 dag
strąg czeronej papryki 1
krewetki z puszki 20 krewetek
cebulka 1 mała
zielony groszek 15 dag
czarne oliwki kilka
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki 1
olej 6 łyżek
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryzowa z krewetkami

Ryż ugotować przyprawić do smaku solą , pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej . Następnie skropię olejem i sokiem z cytryny . Dodać pokrojoną paprykę oraz posiekaną cebulę i wymieszać . Sałatkę odstawić w chłodne miejsce . Przed podaniem dodać groszek , posypać posiekana natką pietruszki i udekorować krewetkami oraz oliwkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak