Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynamonowa babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki płaskie
margaryna 1 kost
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jajko 4 szt
cynamon 2 łyżeczki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowa babka

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę.Dodawać po jednym jajku i dalej ucierać.Mąkę i kakao przesiać ,wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem.Dodać do masy i wymieszać na jednolitą masę.Ciasto wylać do podłużnej formy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą.Piec w 170 st do suchego patyczka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 01.04.2012 16:02
Napewno musi smakować.
mili_kati 30.03.2012 22:56
fajne
jolanta19 18.02.2012 16:03
może być dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak