Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

muffiiny z farszem grzybowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piersi kurczaka 6
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
pieczarki 300 g
cebula 1
żółty ser 6 plasterkow
oliwki
pieprz
sól
grzyby suszone 1 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: muffiiny z farszem grzybowym

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dorzucamy drobno pokrojone pieczarki i wymoczone wcześniej suszone grzyby. Dusiemy farsz pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Przyprawiamy pieprzem i solą. Piersi kurczaka przecinamy na pół. Rozbijamy by powstało nam 12 kotletów. Każdy kotlet pospypujemy z obu stron przyprawą do drobiu. Następnie wkładamy kotlety do blaszki na muffiny. Każdy kotlet w osobną dziurkę (ja mam blaszkę na 12 muffinów).
Krok 1 - muffiiny z farszem grzybowym foto
2
Nakładamy łyżeczką farsz grzybowy w środek i zawijamy wystające końce kotletów z kurczaka. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na 20- 25 minut.
Krok 2 - muffiiny z farszem grzybowym foto
3
Następnie wyciagamy i na każdy muffin kładziamy pół plasterka żółtego sera i kawałek zielonej oliwki. Pieczemy jeszcze około 15 minut. Uwaga: blaszki nie smarujemy niczym, bo podczas pieczenia wyleci nam spora ilość oleju z farszu.
Krok 3 - muffiiny z farszem grzybowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 04.01.2013 14:01
pomysł dobry, ale szkoda że nie ma zdjęcia dania na talerzu żeby było dobrze widać jak to wygląda po upieczeniu
Katarzyna/kate1980 18.02.2012 18:42
superowo wymyślone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak