Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe oponki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
cukier 3/4 szkl
margaryna 1 kostka
jajko 2 szt
smalec 1 kg
twaróg 30 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe oponki

Twaróg zmielić. Makę zmieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone masło, posiekać szerokim nożem. Wsypać cukier, wanilię, jajka i twaróg. Szybko zagnieść ciasto. Rozwałkować, szklanką wykrawać placuszki, następnie kieliszkiem wycinać w nich małą dziurkę. Wrzucać na gorący tłuszcz, smażyć z obu stron na złoty kolor (ok. 1 min). Z powyższych składników otrzymamy ok. 65 szt.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.09.2013 23:43
wyglądają bardzo apetycznie
Iwusia 13.06.2013 21:21
prezentują się wspaniale
Mati13 07.03.2013 09:07
bardzo lubię oponki, super!
Kasia36 04.02.2013 19:40
pycha
elficzna 21.08.2012 13:25
aż ślinka cieknie...mmm oponki są zawsze pyszne
Agiatis 13.05.2012 22:47
uwiebiam!
jogobella231
jogobella231 20.02.2012 16:38
fajny przepis
Kamila/kami007 14.02.2012 09:42
mmmm
kriso 13.02.2012 21:40
rewelacja
edita15 13.02.2012 21:32
i mało tłuszczu pobiera
1j1o1l1a1 13.02.2012 19:03
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak