Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gnocchi z pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
mąka 3/4 szkl
olej
jajko 1 szt
cebula 1 szt
pomidory 4 szt
ser 15 dag
masło 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
szałwia 3 gałązki
rozmaryn 3 gałązki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gnocchi z pomidorami

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ciepłe przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i majeranek, zagnieść. Formować wałki grubości 2cm, pokroić je na kawałki, lekko spłaszczyć. Gotować we wrzątku z łyżką oleju - 2 min od wypłynięcia. Odcedzić. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, wymieszać z łyżką masła i posmarować naczynie. Pozostały czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać pokrojone w kostkę pomidory, zioła, doprawić. Dusić 10 min. Gnocchi włożyć do naczynia żaroodpornego lub na blaszkę, posypać wiórkami z reszty masła i startym serem lub pokrojonym w plasterki. Polać sosem. Piec 15 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 16.11.2013 23:23
bardzo smacznie
moni0212
moni0212 30.08.2012 23:46
mniam
caralajna 28.02.2012 11:37
zapowiada się smakowicie
msmariusz 13.02.2012 21:48
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak