Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADKI ZE SZPINAKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarka 4 szt
szpinak mrożony 4 szt
mozzarella w kulce 2 szt
masło 2 łyżka
czosnek 2 ząbek
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
margaryna do smażenia 1/2 szt
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 1/2 op
schab 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADKI ZE SZPINAKIEM

Kroki postępowania

1
Użyłam schabu, ale idealne będą również piersi kurczaka lub indyka.


Kotlety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić. Każdy oprószyć przyprawą do żeberek i odstawić na min. 1 godzinę.



Masło roztopić na patelni, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę przesmażyć. Dodać poszatkowane pieczarki, dusić ok 10 minut, dorzucić szpinak i mieszając trzymać na gorącej patelni jakieś 5 minut.
Krok 1 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
2
Każdego kotleta posmarować na całej długości szpinakiem.
Krok 2 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
3
Ułożyć pokrojoną mozzarellę
Krok 3 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
4
Ciasno zwinąć, w razie potrzeby użyć wykałaczki w celu mocnego spięcia.
Krok 4 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto
5
Roladki obtoczyć kolejno w roztrzepanym jajku, bułce i jeszcze raz w jajku.

Piec na rozgrzanej margarynie ok 5 minut z każdej strony.
Krok 5 - ROLADKI ZE SZPINAKIEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 13.02.2012 20:12
smakowite
stokrotka 13.02.2012 18:38
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak