Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z kurek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 0,5 kg
śmietana 12%
mąka 2 łyżki
sól do smkau
pieprz do smaku
udka kurczaka 4

Przepis i sposób przygotowania na: sos z kurek

kurki obieramy, myjemy. Gotujemy je ok 20minut w wodzie solonej. Następnie w drugim naczyniu gotujemy udka z kurczaka. Odsączamy wodę z udek i dodajmy kurki wraz z tamtą wodą. Gotujemy troszkę razem. Dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną do zagęszczenia i jemy! Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolciaf1990 06.04.2012 20:40
dokładnie tak je obieram....
parysek10 02.03.2012 17:50
Kurki obiera się z zanieczyszczeń, z resztek ziemi. Co ty taka niedomyślna?
SmacznaPyza 13.02.2012 15:53
ciekawa jestem z czego obierasz te kurki - może ze skórki? Poza tym 20 minut gotowania a potem jeszcze razem z kurczakiem to dla kurek stanowczo za dużo - będą gumowate

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak