Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z gotowanego koguta

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kogut 1
włoszczyzna
cebula 1
jajko 2
margaryna 1 łyzka
przyprawy
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
chleb czerstwy 3 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z gotowanego koguta

Kroki postępowania

1
Mięso z koguta porcjujemy na mniejsze częśći i wraz z włoszczyzną gotujemy z niego tradycyjny rosół. Mięso z rosołu wyjmujemy, studzimy, a następnie obieramy z kości.
Krok 1 - Kotleciki z gotowanego koguta foto
2
Cebulę kroimy w kostke i przesmażamy na łyżce margaryny
Krok 2 - Kotleciki z gotowanego koguta foto
3
Mięso wraz z usmażoną cebulą mielimy w maszynce, dodajemy jajka, namoczony i odcisnięty chleb oraz sól i jarzynke wedle potrzeby
Krok 3 - Kotleciki z gotowanego koguta foto
4
Formujemy podlużne ktoleciki, obtaczamy w bułce tartej i podmsażamy na oleju by stały się rumiane.
Krok 4 - Kotleciki z gotowanego koguta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 13.02.2012 16:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak