Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort w kratkę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 szt
biszkopt ciemny 1 szt
śmietanka kremowa 400 ml
cukier puder 2 łyżki
kakao do posypania 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort w kratkę

Przepis na biszkopt jest w mojej księdze, ciemny pieczemy zastępując dwie łyżki maki kakao w tej samej ilości. dzielimy ciasta na dwa lub trzy blaty i przy pomocy cyrkla ( wycięłam formy z tektury) dzielimy blaty na 3 lub 4 części. Układamy je naprzemiennie tworząc blat z naprzemiennych kół, następny układamy tak, ze w miejscu jasnych są ciemne i odwrotnie. Tort dekorujemy na wierzchu dowolną masą albo bitą śmietaną i kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 03.03.2013 22:27
fajny,apetyczny i pomysłowy
rjustysia 10.08.2012 11:44
zjadłabym kawałeczek :)
IZABELA29 17.07.2012 11:05
tez tak muszę wypróbowac ..
misia53 17.07.2012 10:41
hehe....ale pomysł.....
ben-ka 14.07.2012 16:30
szybki ten tort - lubię takie:)
Hanna11 24.04.2012 23:44
wygląda apetycznie:)
rutynka 19.04.2012 15:20
mm pyszny
Goya 01.04.2012 22:30
super
ronald88 19.02.2012 15:51
piękny
Wacław 15.02.2012 08:50
i na pewno jest pyszny
staropolanka5 13.02.2012 22:15
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak