Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO "WIEWIÓRKA' a la Agusia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 8 szt
cukier kryształ 1.5 szkl
mąka pszenna 2.5 szkl
jaja 3
proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 20 dag
rodzynki 10 dag
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO "WIEWIÓRKA' a la Agusia

Jabłka obrać pokroić w grube plastry , dodać rodzynki , orzechy włoskie , cynamon, wsypać 1/2 szkl cukru i lekko podgotować potem odstawić na dobę . Jajka rozbić oddzielić białka od żółtka. Do oddzielnej miseczki wlać białko wsypać 1 szkl cukru i ubić pianę.Dodać żółtka , mąkę , proszek do pieczenia, olej i wymieszać mikserem. Dodać wcześniej podduszone jabłka wymieszać łyżką żeby się połączyło z ciastem. Wlać do wysmarowanej tłuszczem blaszki . Piec 35 min w temp 160 c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.07.2013 22:24
fantastyczny pomysł
Poison1988 06.11.2012 20:03
pychotka!
kuklik 26.10.2012 21:07
świetne
Laila2786 20.07.2012 12:57
brawo rewelacyjnyprzepis
krokodyl 08.07.2012 22:33
fajne
V_kuchareczka 18.06.2012 17:57
ciekawy przepis
Wacław 07.06.2012 10:40
z jabłkami,orzechami pycha !
koala 04.06.2012 23:56
to jest extra :)
Andysz 21.05.2012 20:32
pychotka;)
joanna43 02.05.2012 11:38
świetne
romanrafal
romanrafal 28.04.2012 20:01
smaczne
Renata16 28.04.2012 11:14
wspaniałe
irenka 23.04.2012 14:34
pyszniutkie
Wiesława1 25.03.2012 11:27
pysznosci
staropolanka5 13.02.2012 22:17
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak