Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe kotleciki mielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1200 gram
bułka czerstwa 1 sztuk
mleko 2% 1 szklanka
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbek
pietruszka zielona 3 gałązka
jajko 2 sztuk
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanka
masło 2 łyżka
olej 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe kotleciki mielone

Pieczarki umyć, obrać obgotować i przepuścić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku i też przepuścić przez maszynkę, cebulę zeszklić na maśle i dodać do pieczarek, obrać czosnek i przepuścić przez praskę, dodać do reszty składników. Natkę drobno posiekać, dodać do pieczarek, przyprawić solą, pieprzem, wbić jajka i wyrobić dokładnie jednolitą masę. Formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 13.02.2012 20:17
takich jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak