Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli, cebuli i jaj

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuk
cebula 1 sztuk
majonez 5 łyżka
musztarda 2 łyżka
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
szczypiorek usiekany 2 łyżeczka
seler nać 1 sztuk
jajko ugotowane na twardo 3 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli, cebuli i jaj

Makrelę wędzoną obrać ze skóry, ości i wyjąć kręgosłup. Następnie włożyć do miseczki i pognieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić je, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Połączyć składniki, dodać majonez, musztardę, oprószyć solą i pieprzem, dodać opłukany i posiekany drobno szczypiorek. Wymieszać dokładnie składniki na jednolitą masę, następnie wierzch wysmarować majonezem, ozdobić listkiem selera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak