Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 g
wędzone kości z karkówki 2 szt
cienka kiełbasa 500 g
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do zup Kucharek-, sól, pieprz do smaku
mąka 4 łyżki
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
Na następny dzień gotować w tej samej wodzie.
Gdy fasola będzie prawie miękka dodać kości wędzone, liść laurowy i ziele angielskie. Ugotowane kości wyjąć, przestudzić, obrać i wrzucić do fasoli.
Kiełbasę pokroić w kostkę lub plasterki i dodać do fasoli.
Wrzucić pozostałe przyprawy do smaku.
Gotować chwilę, dodać majeranek.
Na patelni roztopić smalec, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Gotową zasmażką zagęścić fasolkę.
Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 06.03.2011 20:15
super
eli_555 26.01.2011 22:42
uwielbiam
wolochski 14.01.2011 17:27
super
Smakosz6 10.01.2011 08:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak