Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MASA BUDYNIOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń śmietankowy 1 szt
mleko 0,5 l
cukier 1 szkl
cukier wanilinowy 1 szt
masło 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: MASA BUDYNIOWA

Do garnka wlewamy mleko. Troszkę zostawiamy na rozmieszanie budyniu. Do gotującego mleka wsypujemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko gotujemy do zawrzenia i wlewamy budyń rozpuszczony w pozostałym mleku. Mieszamy aż budyń zgęstnieje. Masło rozcieramy i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak