Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zezowaty makowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 30 dag
cukier 1 szkl
jajko 8 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
aromat waniliowy do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zezowaty makowiec

mak sparzyć wrzątkiem i trzykrotnie przepuścić przez maszynkę żółtka utrzeć z cukrem na masę a następnie dodawać zmielony mak i bułkę tartą doprawić do smaku białka ubić na sztywną pianę i połączyć z masą makową przełożyć do formy i piec w temp 200*c ok 40 minut przed podaniem można posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 17.02.2012 19:10
mniam
marzena06 15.02.2012 12:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak