Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kuleczki z niespodzianką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 700 gram
jajk 2 sztuk
cebula 1 sztuk
oliwki 1/2 opakowanie
bułka czerstwa 0,5 sztuk
mleko 0,5 szklanka
czosnek 2 ząbek
ser żółty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kuleczki z niespodzianką

Mięso z szynki wieprzowej zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sicie. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zmielić wraz z mięsem. Cebulę obrać i przepuścić przez maszynkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa, dodać jajka do mięsa. Ser pokroić w plasterki w środek sera zawinąć oliwkę. Nabierać w dłoń mięso do środka wkładać oliwkę z żółtym serem, formować małe okrągłe kotleciki. Obtaczać kotleciki w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor. Porcjować z ulubioną sałatką np. warzywną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak