Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet o smaku czosnkowym w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
czosnek 4 ząbek
sól 0,5 łyżeczka
pieprz 0,5 łyżeczka
jaja 1 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/4 szklanka
olej 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet o smaku czosnkowym w panierce

W pierwszej kolejności należy umyć mięso pod bieżącą wodą, następnie, je osuszyć, pokroić w plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem. W dalszej kolejności obrać czosnek i przecisnąć go przez praskę, do czosnku dodać sól, pieprz i obłożyć mięso czosnkiem, włożyć do lodówki na około pół godziny. Następnie wyjąć mięso, jajko rozmącić i obtaczać w jajku mięso, następnie obtaczać kotlety w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu- oleju na złoty kolor. Kotlety mają wspaniały posmak czosnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.04.2012 22:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak