Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karmazyn w marynacie ostrygowo-sojowej z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karmazyn 1 szt
koperek
sos sojowy 3 łyżeczki
sos ostrygowy 1 łyżeczka
imbir ciut

Przepis i sposób przygotowania na: Karmazyn w marynacie ostrygowo-sojowej z koperkiem

Rybę odmrażamy i tniemy na kawałki .wycieramy recznikiem z nadmiaru wody . Sos sojowy Taotao mieszamy z sosem ostrygowym ,z odrobina imbiru i z posiekanym koperkiem . Taką marynatą smarujemy rybki .Odstawiamy na ok 1 godzinę . Następnie na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczke oliwy dajemy rybę z marynatą chwilę smażymy i podlewamy odrobina wody ,żeby ryba dusiła się .Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.02.2013 08:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak