Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe skrzydła z indyka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z indyka 2 sztuki
przecier pomidorowy 100 gram
czosnek 2 ząbki
sól ok.2 łyżeczki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe skrzydła z indyka

Kroki postępowania

1
Skrzydła podzielić na porcje.
Krok 1 - Pomidorowe skrzydła z indyka foto
2
Przecier wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i przyprawą.
Krok 2 - Pomidorowe skrzydła z indyka foto
3
Doprawionym przecierem posmarować mięso i odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Krok 3 - Pomidorowe skrzydła z indyka foto
4
Po tym czasie mięso kłaść na rozgrzany olej. Zrumienić je mocno z każdej strony.
Krok 4 - Pomidorowe skrzydła z indyka foto
5
Zalać wodą i zagotować. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 5 - Pomidorowe skrzydła z indyka foto
6
Jak mięso będzie miękkie, odparować resztę wody i ponownie je zrumienić.
Krok 6 - Pomidorowe skrzydła z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 22.12.2014 14:27
Bardzo apetyczna propozycja :)
BernadettaP 13.02.2012 11:18
Bardzo apetycne skrzydła :)!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak