Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z włoskiej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ok40 dag
boczek wędzony 10-15 dag
cebula biała
parmezan starty garść
bulion 1 litr
wino wytrawne 1 szklanka
kapusta włoska pół główki

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z włoskiej kapusty

Kapustę drobno posiekać.Cebulę w kostkę i zeszklić,dodać pokrojony boczek.Następnie dodać kapustę,doprawić solą,pieprzem i zalać szklanką bulionu.Dusić na małym ogniu ok10min.Dodać opłukany ryż i dusić aż wchłonie płyn.Dodać powoli wino i mieszać aż odparuje(zamiast wina resztkę bulionu).Zdjąć z ognia,dodać ser i wymieszać.Zostawić pod przykryciem na ok5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak