Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z krewetkami, papryką i rukolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krewetki koktajlowe 250 g
czosnek 1-2 ząbki
masło 1 łyżka
sok z cytryny
papryka czerwona 1
papryczka chili 0,5
rukola 2 garści
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
sól
pieprz
papryka mielona
bulion 1-2 szklanki
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z krewetkami, papryką i rukolą

Na patelni rozgrzewam masło, dodaję posiekany czosnek. Przesmażam na tym przez kilka minut krewetki polewając je sokiem z cytryny.

Do tego dodaję ugotowany wcześniej ryż, pokrojoną w kostkę paprykę, połowę papryczki chili i przyprawiam do smaku solą, pieprzem, szczyptą curry i mieloną papryką.

Następnie podlewam to 1-2 szklankami bulionu i duszę razem ok. 5-10 minut.

Na sam koniec dodaję 2 solidne garście posiekanej rukoli, mieszam i gotowe. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 11.06.2012 08:03
ciekawe
dianix 11.03.2012 20:35
nigdy nie jadłąm takiego
agabi
agabi 12.02.2012 22:49
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak