Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosie śmietanowo-chrzanowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
smietana 18% 200 ml
bulion drobiowy 50 ml
Chrzan śmietankowy Smak 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosie śmietanowo-chrzanowym

Pieczarki oczyścić. Mniejsze przekroić na połowę, większe - na ćwiartki. Przełożyć na patelnię. Dodać łyżkę masła, posypać solą i czarnym mielonym pieprzem. Smażyć 8 minut.

Śmietanę połączyć z bulionem drobiowym i chrzanem śmietankowym. Dodać do pieczarek i wymieszać. Dusić pod przykryciem 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 07.10.2015 15:04
smakowity przepis
Renataj 03.06.2012 21:01
Przyznaję że apetyczne zestawienie
Agnieszka_B 14.02.2012 09:46
Mi bardzo smakowały - polecam:)
freekate 13.02.2012 07:55
tego połączenia jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak