Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki marchewkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 5 łyżek
jajko 5 szt
marchewki duże 5 szt
mąka 5 łyżek
masło 1.5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki marchewkowe

Białka jajek ubijamy na sztywną pianę,zaś żółtka dokładnie ucieramy z miodem aż masa zgęstnieje. Marchewki opłukujemy,obieramy po czym trzemy na tarce o drobnych oczkach. Do żółtek dodajemy mąkę,mieszamy i dodajemy starte marchewki oraz pianę z białek. Foremki na babeczki smarujemy masłem i przesypujemy bułką tartą. Napełniamy ciastem i pieczemy około 20minut w 170-180stopniach. Przed podaniem posypujemy pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak