Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łazanki z mięsem i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 70 dag
kapusta kiszona 50 dag
makaron łazanki 30 dag
cebula 1
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Łazanki z mięsem i kapustą

Mięso umyć, pokroić w kostkę, wstawić do patelni na rozgrzany olej, dusić aż będzie miękkie, cebulę pokroić w kosteczkę, podsmażyć z mięsem. Kapustę wypłukać, wstawić do gotowania, doprawić kucharkiem, solą i pieprzem do smaku. Gotować aż będzie miękka. Odcedzić z wody, podsmażyć, mięso zmielić, połączyć z kapustą. Makaron ugotować, połączyć z mięsem i kapustą, wszystko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 08.04.2012 15:09
Uwielbiam takie łazanki!
Wafelek2601 20.02.2012 23:16
moje ulubione
Anna138 20.02.2012 21:51
pyszne
Seba 18.02.2012 09:42
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak