Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą i serem gorgonzola

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 10 dag
GORGONZOLA 10 dag
pomidorki cherry czerwone 8 szt
pomidorki cherry żółte 8 szt
pomidorki cherry czarno-czerwo 8 szt
makaron mini wstążeczki 10 dag
olej rzepakowy 2-3 łyżki
ocet winny 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
syrop malinowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą i serem gorgonzola

Makaron (z pięciu zbóż) gotujemy do miękkości, hartujemy i dokładnie odcedzamy. Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do makaronu wraz z sałatą. Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i syropem malinowym. Sosem zalewamy warzywa z makaronem, dokładnie mieszamy, przekładamy do jasnej miseczki, posypujemy pokrojonym w drobną kostkę serem gorgonzola. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 24.02.2012 15:09
extra
Mariusz10 16.02.2012 22:31
smaczna
Agnieszka_B 14.02.2012 09:45
Jak zawsze smaczna propozycja:)
MAR3STA 13.02.2012 19:47
super
JUSTYNA61 12.02.2012 19:52
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak