Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rosół

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litry
ziele angielskie 4 szt
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
pietruszka 1/2 pęczku
seler korzeń 5 dag
por 1 szt
skrzydełka z kury 3 szt
makaron wstążki 1 opakowanie
marchewka mała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rosół

Wodę zagotować wraz ze skrzydełkami i odcedzać szum. Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę , pokrojony w małe kawałki seler jak i białą część pora, doprawić przyprawami, zielem i zagotować całość do miękkości. Pod koniec gotowania dodać makaron i całość zagotować bez przykrycia. Przed podaniem posypać posiekaną na drobno pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 16.05.2012 13:32
smaczna :-)
Kaja35 02.03.2012 08:43
extra szybko
Justyna Jussstiii 12.02.2012 18:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak