Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie klopsy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
jajko 1 szt
cebula 1 szt
bułka czerstwa 1 szt
woda 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie klopsy

Namoczoną bułkę odcisnąć z nadmiaru wody, następnie dodać do mięsa, wrzucić obraną i pokrojoną na małe kawałki cebulę, wbić jajko doprawić do smaku solą i porządnie wygnieść. Na koniec formować małe klopsy obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Szybkie klopsy do szybkiego obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 07.03.2012 21:18
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak