Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie bazyliowo-cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1/2 kg
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
cytryna 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie bazyliowo-cytrynowym

Udka posypujemy solą i pieprzem, obsmażamy na rumiano. Dodajemy otarta skórkę z cytryny i bazylię, podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy sok z połówki cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 22.01.2013 09:08
ciekawy pomysł.
pacpaw 06.11.2012 19:26
kurczak z cytryną i bazylią może nieźle się uzupełniać smakowo
gosia561 21.07.2012 21:04
dobry sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak