Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapuśniak z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
kiełbasa śląska 1 pętko
boczek wędzony 0,2 kg
Sól czosnkowa jodowana Prymat
grzyby suszone 1 garść
olej do smażenia
pieprz
kostka rosołowa 1 szt
kapusta biała 0,7 kg

Przepis i sposób przygotowania na: kapuśniak z grzybami

Do wody wrzucamy liść laurowy i kostkę rosołową. Zagotowujemy. Wrzucamy kapustę kiszoną. Grzyby moczymy w małej ilości wody. Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę i podsmażamy. Odsączone grzyby i wędliny wrzucamy do kapusty. Zagotowujemy. Dodajemy sól czosnkową, pieprz, przyprawę do bigosu i gotujemy około 1,5 godziny. Jeśli trzeba dolewamy wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 06.06.2012 15:22
Pyszne
jola1508 05.05.2012 17:29
i to bardzo :)
smakowita 29.03.2012 08:12
smaczny
ben-ka 02.03.2012 09:49
Czasami gotuję kapusniak ale zapominam o dodaniu grzybów:)
Jolanta14 26.02.2012 00:07
smaczne:)
mic 16.02.2012 18:16
od czasu do czasu lubię zjeść
Ada-Gaba 15.02.2012 19:27
pycha
paula99926 12.02.2012 20:26
brzmi smacznie :)
paula99926 12.02.2012 20:26
brzmi smacznie :)
paula99926 12.02.2012 20:26
brzmi smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak