Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto parzone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki pszennej 20 dag
wody 1 szklanka
margaryny 6 dag
jaja 4
soli szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto parzone

Kroki postępowania

1
Mąkę zaparzyć wodą zagotowaną z margaryną i solą i zmiksować.
Krok 1 - Ciasto parzone foto
2
Następnie zaparzoną mąkę ucierać z jajami, aż ciasto uzyska gładką konsystencję.
Krok 2 - Ciasto parzone foto
3
Z masy wyciskamy na blachę najlepiej szprycą dowolne kształty i pieczemy 20-30 minut w mocno nagrzanym piekarniku.
Krok 3 - Ciasto parzone foto
4
Upieczone ciasto można przekładać dowolnym kremem lub budyniem.
Krok 4 - Ciasto parzone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 22.12.2012 11:21
dobre
Mati3 30.07.2012 14:51
rewelacyjne:)
fijolek91 04.06.2012 14:04
fajne
Betka 07.05.2012 18:43
rewelacja;)
parysek10 17.03.2012 17:53
pyszności
parysek10 17.03.2012 17:53
pyszności
jasiek 02.03.2012 23:13
uwielbiam ptysie
jasiek 02.03.2012 23:13
uwielbiam ptysie
eli82 27.02.2012 16:18
fajne
kriso 23.02.2012 20:42
super przepis
Justyna28 13.02.2012 15:15
tak, to są ptysie
caralajna 13.02.2012 08:33
czy to są ptysie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak