Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE GOLONKO(PEKLOWANE)

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 1,2 kg
ziele angielskie 3-4 kulki
pieprz 4 ziarnka
papryka czerwona 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
chrzan 2 łyżeczki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE GOLONKO(PEKLOWANE)

Golonkę umyć,osuszyć wyciąć kość i natrzeć solą peklową.Przełożyć do miski ,przykryć i odstawić na 3-4 dni do lodówki.Codziennie jednak mięso w misce obrócić.Zapeklowane mięso chwilę wymoczyć w zimnej wodzie i osuszyć.Natrzeć papryką i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony na złoty kolor.Podlać odrobiną wody i dodać przyprawy.dusić pod przykryciem do miękkości.W razie potrzeby można podlać mięso piwem.Podczas pieczenia dodać dla poprawienia ostrości starty chrzan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 18.07.2013 12:48
lubie takie goloneczko :)
misia53 23.05.2013 21:21
ulubione jedzonko mojej połóweczki
anemon 01.01.2013 11:00
Bardzo smaczny sposób na golonkę.
PIOTR11 27.11.2012 22:53
apetyczne danie
gosia1988 18.05.2012 21:33
super
Wafelek2601 07.05.2012 10:32
bardzo lubię golonko
ben-ka 03.05.2012 08:36
goloneczka palce lizać.
IZABELA29 29.04.2012 09:06
pyszne
Krystyna32 26.04.2012 13:25
pycha
Goya 14.04.2012 13:38
mniam
andzia123 30.03.2012 09:53
mmmmmmmmmmm
Wojt@s
Wojt@s 17.02.2012 15:03
extra
evita0007 12.02.2012 15:12
Uwielbiam,mniam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak