Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biały tort weselny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 5 szt
Krem:
serek homogenizowany 60 dag
cukier 1/2 szkl
biała czekolada 3 tabliczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżeczek
olejek śmietankowy
kremówka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: biały tort weselny

białka ubić z cukrem na sztywną pianę dodać żółtka mieszać wsypać obie mąki i proszek do pieczeni ciasto piec w temp 180*c ok 40 minut potem podzielić na dwa krążki dwie czekolady rozpuścić resztę zetrzeć na wiórka serek wymieszać z płynną czekoladą oraz kilka kropli olejku śmietanowego żelatynę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku kremówkę ubić z cukrem i na koniec dodać żelatynę na biszkopcie ułożyć krem i ułożyć drugi krążek biszkoptu wierzch i boki posmarować pozostałym kremem ozdobić posypać wiórkami czekolady

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.02.2012 15:51
super
SmacznaPyza 12.02.2012 15:42
a te ozdoby z czego są zrobione?
evita0007 12.02.2012 15:13
Piekny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak